το TOP-5 για το 2012 | τα πιό δημοφιλή της χρονιάς που πέρασε!

Ftina Pota blog

Καθώς μπαίνουμε ήδη στο 2013 με γοργούς ρυθμούς, συλλέξαμε τα 5 πιό δημοφιλή στέκια της Αθήνας για το 2013 με βάση την επισκεψιμότητά τους στο site μας και σας τα παρουσιάζουμε! Τα παρακάτω 5, ήταν αυτά που τράβηξαν περισσότερο την προσοχή σας, μέσα από τα αφιερώματά μας. Ελπίζουμε όταν τα επισκεφτήκατε να περάσατε καλά!

 

 

 

 

 

1. Κιμωλία Art Cafe

Σε ένα νεοκλασικό του 1925 στην Πλάκα, άνοιξε στα μέσα Δεκεμβρίου του 2011 ένα καινούριο Art-Café με το όνομα “Κιμωλία”.  Οι ιδιοκτήτες του, μέλη μιας καλλιτεχνικής παρέας-οικογένειας (δύο ζωγράφοι και ένας μουσικός), ευελπιστούν να διαμορφώσουν έναν χώρο οικείο και καλλιτεχνικό, ο οποίος θα φιλοξενήσει τις καλλιτεχνικές ανησυχίες αυτών και των φίλων τους!

 

 

2. Υπερωκεάνιο

Στην Ελλάδα του 2012, το μοντέρνο καφενείο είναι το μπαράκι των 90's. Εδώ και 2-3 χρόνια, παρέες μαζεύονται και στήνουν μαγαζιά που μας πηγαίνουν πίσω στο χρόνο. Ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, ωραία καθαρά ποτά από διάφορους τόπους της περιφέρειας και τραπεζάκια σε αυλές και στοές μάς ταξιδεύουν σε άλλες εποχές. Αυτό το ταξίδι ξεκίνησε και το καφενείο-τσιπουράδικο “Υπερωκεάνιο” στις αρχές του Ιουνίου σε μια στοά κοντά στο Σύνταγμα.

 

 

3. Σαλίγκαρος

Ένας μικρός χώρος γεμάτος μουσική (κυρίως έντεχνα και ρεμπέτικα αλλά κάπου-κάπου ξεπετάγονται και λίγες ευχάριστα και αιφνιδιαστικά διαφορετικές μελωδίες) με απλή μα ιδιαίτερη διακόσμηση (δώσε βάση στα φωτιστικά στους τοίχους και σε ένα έπιπλο-τηλεόραση που [πλέον] θα το βρεις στο δρόμο σου προς τις τουαλέτες και το οποίο ζηλέψαμε μαζικά). Τα τραπέζια είναι πάντα γεμάτα με μεζέδες, μιας και με κάθε παραγγελία εμφανίζεται και κάτι από την κουζίνα.

 

 

4. PULP

Έχεις όρεξη για μπύρα; Εάν είσαι από αυτούς που πίνουν μπύρα και μάλιστα με την κανάτα (μη γελάτε, είναι πραγματική επιλογή εδώ), αν βαρέθηκες τις πανάκριβες μπυραρίες της Αθήνας, μόλις βρήκες το στέκι σου! Κρύες μπύρες, κυρίως τσέχικες, με μεγάλη ποικιλία σε βαρελίσιες και φιάλες και πολύ μεράκι από τα παιδιά που έχουν το μαγαζί.

 

 

5. Τηνιακό

Κλασικό, πάμφθηνο στέκι της Αθήνας, ένα υπερτοπικό καφενείο απέναντι από το Πεδίο του Άρεως που δε χρειάζεται πολλές συστάσεις. Όποιος έχει περάσει τα φοιτητικά του χρόνια στην Αθήνα είναι αδύνατον να μην έχει δοκιμάσει την ποικιλία του, να μην έχει πιεί ούζα στην αυλή του, να μην έχει περάσει αμέτρητες ώρες στο "Τηνιακό".

2010 - 2013 Περιεχόμενο © ftinapota.gr | Όροι χρήσης