Θερινό σινεμά στην Τούμπα | 22-23.09

Ftina Pota blog

Λίγο πριν πέσει η αυλαία για τη θερινή κινηματογραφική απόλαυση, η 4η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει διήμερο προβολών σ’ έναν εντελώς καινούργιο θερινό κινηματογράφο...

O κινηματογράφος βρίσκεται πάνω από το Πολιτιστικό Κέντρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, στην πεζογέφυρα δίπλα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για μια πολιτιστική εκδήλωση με γεύση από το επόμενο καλοκαίρι, κάτι σαν δοκιμή λειτουργίας ενός νέου θερινού δημοτικού κινηματογράφου και περισσότερο ως δήλωση δέσμευσης για απολαυστικές νύχτες με ταινίες του διεθνούς ρεπερτορίου. Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012, στις 20.30 όλοι οι δημότες είναι προσκεκλημένοι σ’ ένα κινηματογραφικό test drive, όπου εκτός από την απόλαυση της θέασης των ταινιών που θα προβληθούν, θα έχουν και τη δυνατότητα συνδιαμόρφωσης του χαρακτήρα που θα έχει ο θερινός κινηματογράφος που θα λειτουργήσει το επόμενο καλοκαίρι.

Την πρώτη μέρα, Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012, στις 20.30, θα προβληθεί σε συνεργασία με το TiSFF, το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Μικρού Μήκους Ταινιών, μια επιλογή από σπουδαίες ελληνικές και ξένες βραβευμένες ταινίες.

- «13 ½», Χάρης Βαφειάδης (21’)
- «Μια νύχτα μαζί», Ελευθερίας Αστρινάκη (13’)
- «Artalde», Asier Altune (8’)
- «Dead on Time», Ανδρέας Λαμπρόπουλος, Κώστας Σκίφτας (8’)
- «Κι εγώ για μένα», Τζώρτζης Γρηγοράκης (19’)
- «Casus Belli», Γιώργος Ζώης (11’)
- «Grand Carrera», Kote Camacho (7’)
- «Sail Cloth», Elfar Adalsteins (18’)
- «Δυο φορές τώρα», Μιχάλης Κωνσταντακάτος (8’)

Τη δεύτερη μέρα, Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012, στις 20.30, θα προβληθεί το εμβληματικό πλέον και πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Μάκρου Γκαστίν «Μασσαλία, μακρινή κόρη».

Η είσοδος και τις δύο ημέρες θα είναι ελεύθερη.

πηγή alterthess

2010 - 2012 Περιεχόμενο © ftinapota.gr | Όροι χρήσης