Συνέντευξη στη LIFO

Ftina Pota blog

Aκόμα και πριν την κρίση ένα από τα πράγματα που με θύμωνε στη Αθήνα ήταν ότι σε μπαρ και εστιατόρια συχνά δεν υπήρχε σωστή αναλογία τιμής και ποιότητας. Δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά θέμα νοοτροπίας: δεν έχω πρόβλημα να δώσω παραπάνω χρήματα  για ένα ποτό (δεν είμαι μίζερη ούτε τσιγκούνα)-αλλά θα πρέπει το σέρβις και ο χώρος να αντιστοιχούν στην τιμή. Γέλασα φοβερά με διάφορα άρθρα που γράφτηκαν όταν έκλεισε υποτιθέμενα θρυλικό στέκι της Αθήνας, που χρέωνε το ποτό το οποίο ήταν πάντα μπόμπα- περί τα 12 -15 ευρώ. Όλοι έγραφαν για τα φανταστικά πάρτυ και την υπέροχη ατμόσφαιρα – τις πανάκριβες μπόμπες μόνο εγώ τις έπινα;  Γελάω ακόμα με φίλους που επιλέγουν να πηγαίνουν σε μπαρ που σερβίρει 16 ευρώ το απλό ποτό επειδή  «έχει ωραία θέα». Για 16 ευρώ δε μου φτάνει η ωραία θέα : θα πρέπει να έχει εξωτικές χορεύτριες να χορεύουν καρσιλαμάδες γύρω από τα φοινικόδεντρα. Όταν πρωτάνοιξε λοιπόν το site ftinapota.gr  χάρηκα πάρα πολύ κυρίως γιατί ήταν έξυπνη ιδέα αλλά κι επειδή συνειδητοποίησα πως δεν ήμουν μόνη μου στην αναζήτηση φτηνών ποτών. Το site ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010 από το Βαγγέλη (32),  τον Κώστα (30) και τη Μαργαρίτα (32).

 

Με ποιο σκεπτικό ξεκινήσατε το ftinapota.gr;

Η ιδέα γεννήθηκε  όταν διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει άλλο τέτοιο site στην Αθηνα, και αφού το συζητήσαμε με τους φίλους μας, οι οποίοι μας παρότρυναν να το υλοποιήσουμε, αρχίσαμε να συλλέγουμε τις απαραίτητες πληροφορίες και να στήνουμε τη δομή του site.  Καταγράψαμε 9-10 στέκια που ήμασταν σίγουροι για τις τιμές τους, τα επισκεφτήκαμε ξανά και το ftinapota.gr ξεκίνησε. Σήμερα ο κατάλογός μας περιλαμβάνει 45 στέκια σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, μαγαζιά που προσφέρουν Happy Hour και διάφορα event που φιλοξενούνται στα φτηνά στέκια του καταλόγου μας.

 

Έχετε βρει ανταπόκριση τώρα ειδικά με την οικονομική κρίση;

Το ftinapota.gr ανεβαίνει σε επισκεψιμότητα καθημερινά αποκτώντας όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Σίγουρα η οικονομική κρίση έχει συμβάλλει σε αυτό, καθώς πολλοί μάς ανακαλύπτουν ψάχνοντας για φτηνά μαγαζιά, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι στην Αθήνα το ποτό πάντα κόστιζε ακριβά και εξακολουθεί να κοστίζει ακριβά. Το γεγονός αυτό, ανεξαρτήτως περιόδων κρίσης ή (επίπλαστης) ευημερίας, δυσχεραίνει τις συνθήκες διασκέδασης και περιορίζει πολύ τις επιλογές μας.

 

Πως διαλέγετε τα μαγαζιά; Πέφτετε πάνω τους, σας τα συστήνουν, πως λειτουργεί όλο αυτό;

Λαμβάνουμε αρκετές πληροφορίες από φίλους του, κυρίως μέσω email. Kι εμείς βέβαια γνωρίζουμε καλά την Αθήνα:  αρκεί μία πληροφορία για ένα στέκι και σύντομα θα μας βρεις εκεί να πίνουμε, να φωτογραφίζουμε, να καταγράφουμε τις τιμές και να ετοιμάζουμε το αντίστοιχο αφιέρωμα. Το υλικό που αναρτούμε στο ftinapota.gr είναι εξ’ ολοκλήρου προσωπική δουλειά (με εξαίρεση ορισμένες φωτογραφίες που μας στέλνουν οι ιδιοκτήτες), δεν αναπαράγουμε κάτι αν δε το διασταυρώσουμε και δεν αντιγράφουμε υλικό από άλλες ιστοσελίδες. Επίσης, φροντίζουμε να ενημερώνουμε τις καταγραφές των τιμών, ώστε να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Άλλωστε, τα περισσότερα από τα μαγαζιά του ftinapota.gr είναι αυτά που επιλέγουμε ξανά και ξανά για την καθημερινή μας διασκέδαση, οπότε είναι σχετικά εύκολο να ενημερωνόμαστε για τυχόν αλλαγές τιμών.

 

Σε ποιο από τα μαγαζιά που παρουσιάζετε πηγαίνετε πιο συχνά και γιατί;

Βρισκόμαστε συχνά στην περιοχή των Πετραλώνων καθώς οι 2 από τους 3 της παρέας μένουμε εκεί. Επίσης, συχνά θα μας βρεις στα Εξάρχεια, όπου μπορεί κάποιος σε μία βραδιά να επισκεφτεί πολλά από τα φτηνά μαγαζιά του καταλόγου του ftinapota.gr, στο Μεταξουργείο και, σπανιότερα, στο Κουκάκι. Θέλουμε να στηρίζουμε κι εμείς οι ίδιοι αυτά τα μαγαζιά, δεν τα επισκεπτόμαστε όμως μόνο για τα φτηνά τους ποτά αλλά και γιατί, απλά, μας αρέσουν οι χώροι και οι άνθρωποι που συχνάζουν εκεί.

2010 - 2012 Περιεχόμενο © ftinapota.gr | Όροι χρήσης