Party Εν Λευκώ | Παρασκευή 08.02 | Review

Ftina Pota blog

Χθες βρεθήκαμε στο «πάρτυ της Χρονιάς» όπως διαλαλούσε ο εν Λευκώ εδώ και 2-3 εβδομάδες. Αυτό έλαβε χώρα στον καινούριο χώρο του BIOS στην ερημωμένη περιοχή «κάτω» από την Ομόνοια (Αναξαγόρα 6-8). Οι παραγωγοί του Εν Λευκώ κατέλαβαν τους διάφορους χώρους του πολυεπίπεδου κτιρίου (πρώην τυπογραφεία), και μάζεψαν «όλη την Αθήνα» σε ένα 10ωρο DJ set.

Στα πολύ θετικά ότι ο τεράστιος αυτός χώρος , ίσως θα καταφέρει να δώσει ζωή σε μια κομβική περιοχή της Αθήνας η οποία έχει υποφέρει πάρα πολύ την τελευταία δεκαετία. Ίσως το άνοιγμά του προκαλέσει το άνοιγμα και άλλων μπαρ, εστιατορίων κλπ. (πόσες φορές το έχουμε δει στην Αθήνα και σε πόσες λίγες περιπτώσεις πέτυχε!). Η παρούσα πάντως κατάσταση της περιοχής θυμίζει εμπόλεμη ζώνη (τρίγωνο Αθηνάς, Σοφοκλέους, Πειραιώς). Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, καθώς σε ένα τόσο μεγάλο και πολύπλοκο χώρο θα χρειάζεται ποικιλία από δραστηριότητες για να γίνει ένα «ζεστό» σημείο συνάντησης, κάτι που απέτυχε να γίνει το BIOS. Στα πολύ θετικά επίσης η προσπάθεια του Eν Λευκώ να διοργανώσει ένα τέτοιο πάρτυ, με ελεύθερη είσοδο και σχετικά καλές τιμές στα ποτά (6 ευρώ το ποτό, 4 η μπύρα). Μαζεύτηκε πολύς κόσμος, τα είπε, τα ήπιε, χόρεψε, μια χαρά όλα.

Στα αρνητικά, μια αίσθηση «αρπαχτής» που ήταν διάχυτη στο χώρο. Ένας νέος χώρος ανοίγει, ένας καταξιωμένος σταθμός αναλαμβάνει να τον διαφημίσει. Το πάρτυ είναι σίγουρα μια πρόφαση. Το κτίριο δεν είναι έτοιμο να δεχτεί ένα τέτοιο πάρτυ, αλλά αν βγάλουμε κάποια χιλιάρικα απόψε, σε 1 μήνα θα είναι έτοιμο. Τουαλέτες λίγες και βρώμικες, μπαρ στημένα πρόχειρα με ανθρώπους που δεν πρέπει να είχαν σερβίρει ποτέ ποτό στη ζωή τους, πλαστικά ποτήρια της πλάκας. Στα πολύ αρνητικά επίσης, η παρουσία μιας στρατιάς από «φουσκωτούς» μπράβους, χρυσαυγίτικου στυλ, σε κάθε γωνιά του χώρου.

Overall πάντως, μια ωραία νύχτα, ο κόσμος φάνηκε να περνάει καλά, μια βραδιά που ίσως σηματοδοτήσει το ξαναζωντάνεμα μιας γειτονιάς.

(άρθρο στην Καθημερινή για το εγχείρημα της οδού Αναξαγόρα)

2010 - 2013 Περιεχόμενο © ftinapota.gr | Όροι χρήσης