Η ελληνική μπύρα από μανιτάρια!

Ftina Pota blog

Η ξεχωριστή μπύρα από μανιτάρια με το όνομα “Shiitake Mushroom Beer” είναι μια πατέντα ελληνική με καταγωγή από τον Πισσώνα της Εύβοιας. Δύο απόφοιτοι γεωπόνοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Λευτέρης Λαχουβάρης και ο Θανάσης Μαστρογιάννης σε συνεργασία με συνάδελφό τους από το Βέλγιο, χρησιμοποιώντας μανιτάρια λεντινούλα ανακάλυψαν τη...μανιταρομπύρα.

Οι δύο φίλοι είναι ιδρυτές της εταιρίας «Μανιτάρια Δίρφυς» και κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τη μπίρα από μανιτάρια του καλοκαιριού 2011, σε καταστήματα γκουρμέ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με σκοπό βέβαια τη διάθεση του νέου προϊόντος και σε άλλα καταστήματα τροφίμων.Η μανιταρομπίρα παρασκευάζεται από μανιτάρια λεντινούλα, τα οποία αναμιγνύονται σε αποξηραμένη μορφή με το λυκίσκο και τη βίνη, σε μια ιδιαίτερη παραδοσιακή Βελγική συνταγή, σε μικροζυθοποιείο του Βελγίου. Τα μανιτάρια λεντινούλα είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες λόγω των πολυσακχαριτών και της ουσίας Lentinan που περιέχουν. Τα εκχυλίσματα και το άρωμά τους παραμένουν στη φιάλη για περίπου τρεις μήνες που διαρκεί η ζύμωση. Η μπίρα παίρνει ένα πορτοκαλοκόκκινο χρώμα κι ένα περίεργο άρωμα βοτάνων το οποίο οφείλεται στις αρωματικές ουσίες του συγκεκριμένου είδους μανιταριού. Η μπίρα εκτός από το άρωμα διαθέτει «τσιμπήματα» πικράδας καθώς επίσης και κάποια διακριτική οξύτητα.

Όπως δήλωσε ο κ. Λαχουβάρης, η εταιρία θα κυκλοφορήσει ένα νέο σνακ λαζανόφυλλων με γεύση μανιταριού, ψημένα στο φούρνο. Ήδη τα λαζανόφυλλα φτιάχνονται στη Χίο με πάπρικα και ντομάτα και είναι πολύ δημοφιλή. Η εταιρία «Μανιτάρια Δίρφυς» ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2003 κατασκευάζοντας την πρώτη και μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής μανιταριών στην Ελλάδα. Σε μικρό χρονικό διάστημα η εταιρία επεκτάθηκε και απέκτησε συνεργασίες με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλα ερευνητικά κέντρα τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Μεταξύ των άλλων ένα τμήμα της, το «Dirfis Health” ασχολείται με τις φαρμακευτικές ιδιότητες που έχουν κάποια είδη μανιταριών στη χώρα μας.

πηγή πρώτο θέμα

2010 - 2012 Περιεχόμενο © ftinapota.gr | Όροι χρήσης