Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής!

Ftina Pota blog

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν, σε 193 διαφορετικά σημεία, 582 μουσικές δωρεάν εκδηλώσεις με τη συμμετοχή 7 χορωδιών, 8 φιλαρμονικών ορχηστρών, 22 ορχηστρών, 56 DJ, 187 καλλιτεχνών και ερμηνευτών.

 

Από τις 19 έως τις 23 Ιουνίου η πόλη μετατρέπεται σε ένα τεράστιο dancefloor όπου ο κόσμος θα διασκεδάσει σε ένα μοναδικό πάρτι. Στην Αθήνα, μουσικές εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος, Αβησσυνίας, Βαρνάβα, Μοναστηρακίου, Θησείου και Ασωμάτων αλλά και στο Γαλλικό Ινστιτούτο, το Δελφικό Ωδείο και τη Μεγάλη Βιβλιοθήκη της Ελλάδας - Λίλιαν Βουδούρη.Η Γιορτή της Μουσικής θα γιορταστεί και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Από τις 8 το βράδυ, όσοι επιθυμούν μπορούν να πάνε στους καταπράσινους κήπους του Μεγάρου και να απολαύσουν, εντελώς δωρεάν, ένα καλοκαιρινό μουσικό πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ, το Κουϊντέτο Τζαζ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, οι «Swing Shoes» κ.ά.

Στο μεταξύ τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων θα γιορτάσουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με τη μεγάλη συναυλία που θα δώσουν την Πέμπτη, στις 8.30 το βράδυ, στου Φιλοπάππου. Εκεί, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τέσσερα διαφορετικά μουσικά σχήματα, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και η Big Band θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με έντεχνα, τζαζ και κλασικά έργα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.Σε ένα άλλο σημείο της πόλης, στον Εθνικό Κήπο, στις 6 το απόγευμα, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα δώσει μια συναυλία με αποσπάσματα από δημοφιλείς όπερες αλλά και έργα Ελλήνων συνθετών, ενώ στην ταράτσα του Ιωνικού Κέντρου, στην Πλάκα, στις 9.30 το βράδυ, η μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη και το Jass Brass Quintet θα παρουσιάσουν έργα Πιατσόλα, Μορικόνε, Μπερνστάιν κ.ά.

Διαβάστε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ!

2010 - 2012 Περιεχόμενο © ftinapota.gr | Όροι χρήσης