Εκοψαν την έξοδο οι Θεσσαλονικείς λόγω κρίσης!

Ftina Pota blog

Σχεδόν στο μισό έχει πέσει ο τζίρος εστίασης και διασκέδασης στην Βόρεια Ελλάδα, δείχνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 800 επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη, για το διάστημα από το 2009 ως τον Φεβρουάριο του 2012. 

Ο τζίρος του κλάδου έχει μειωθεί σε ποσοστό 40% κι αυτό -πρέπει να επισημανθεί- όχι σε σχέση με τις «χρυσές» εποχές του, αλλά με το ήδη δύσκολο 2009. Μάλιστα, για πρώτη φορά, πτώση τζίρου σημειώνεται και στη διανομή φαγητού κατ' οίκον («delivery»), όχι βέβαια όσο στα εστιατόρια, όπου η μείωση κύκλου εργασιών αγγίζει και το 45%.

Τις Παρασκευές, όπου καταγραφόταν η μεγαλύτερη κίνηση, η καθίζηση του τζίρου φτάνει το 50% σε σχέση με δύο χρόνια πριν. Στα μπαρ έχει αυξηθεί κατακόρυφα η κατανάλωση μπίρας ή χύμα κρασιού, αντί άλλων ποτών, όπως το ουίσκι, γιατί αποτελούν πολύ πιο φθηνή λύση. Το ίδιο περίπου διάστημα «έβαλε λουκέτο» το 15% των επιχειρήσεων του κλάδου στην ίδια περιοχή, δείχνουν τα στοιχεία. Ειδικά στη Δυτική Θεσσαλονίκη, το 30% των επιχειρήσεων έχει κλείσει κι άλλο 30% είναι έτοιμο για λουκέτο.

 

πηγή ΕΘΝΟΣ

2010 - 2012 Περιεχόμενο © ftinapota.gr | Όροι χρήσης